Aluaturile cu drojdie uscată necesită o atenție deosebită. Dacă procesul de fermentație nu se desfășoară corect, rezultatul final nu va fi cel dorit. Hai să descoperim împreună cum se pregătește un aluat cu drojdie uscată! Ce este drojdia uscată? Folosită încă din Egiptul Antic, drojdia este un microorganism unicelular aflat în natură. Aceasta poate fi […]
Cele mai practice rețete cu drojdie
Patiseria ocupă un loc important în cultura noastră culinară sub toate formele ei. Obținerea consistenței potrivite a aluatului este posibilă numai dacă urmezi anumite sfaturi și folosești ingredientele potrivite. Să aruncăm o privire la cele mai practice rețete și trucuri cărora trebuie să le acordăm atenție. Pentru început, este nevoie să menționăm că aluatul trebuie […]

Patiseria ocupă un loc important în cultura noastră culinară sub toate formele ei. Obținerea consistenței potrivite a aluatului este posibilă numai dacă urmezi anumite sfaturi și folosești ingredientele potrivite.
Să aruncăm o privire la cele mai practice rețete și trucuri cărora trebuie să le acordăm atenție. Pentru început, este nevoie să menționăm că aluatul trebuie lăsat să se odihnească când vine vorba despre rețete care implică drojdie. Prin urmare, este important să planifici pregătirea în concordanță și să aloci timpul necesar.
Cum fermentează aluatul?
Contrar opiniei populare, fermentarea implică mai mulți pași. Odată stabilit ce tip de drojdie vei folosi (proaspătă, uscată sau instant), aluaturile pe care le vei pregăti corect, folosind cantitatea potrivită, vor fi apreciate de toată lumea.
Înainte de a începe rețeta, trebuie să stabilești ce tip de drojdie vei folosi. Drojdiile uscate, instant sau proaspete pot fi utilizate în rețete variate. Drojdia proaspătă este preferată în brutării și este disponibilă si pentru uz casnic.în pachete de 25g, 50g, 100g și 500g.
Pentru folosirea drojdiei uscate sau proaspete, aceasta se înmoaie în prealabil cu apă caldă și zahăr. Se adaugă apoi în aluat. Dacă folosești drojdie uscată, trebuie să adaugi apă caldă și o cantitate mică de zahăr tos, de 4 ori mai puțin decât gramajul drojdiei.
Drojdia instant este preferată în bucătării datorită ușurinței cu care poate fi folosită și a rezultatelor rapide. Aceasta este gata de utilizare și nu necesită să fie înmuiată, o poți amesteca direct cu alte ingrediente sub formă de praf și lăsa aluatul la fermentat.
Arome delicate: produse de patiserie pufoase
Unele dintre cele mai populare delicatese pentru micul dejun și prin care îți poți surprinde oaspeții sunt foietajele, care pot fi pregătite în diverse forme și pentru gusturi diferite. Scopul produselor de patiserie este să fie pufoase, iar Pakmaya este cel mai bun.

Ingredientele necesare pentru pregătirea foietajelor
- 1 pachet drojdie proaspătă Pakmaya (25g)
- ½ cană ulei
- 1 ou
- 1 linguriță sare
- 3,5 căni făină (500g)
- 1,5 căni lapte cald
- ½ cană apă caldă
- 1,5 linguri zahăr tos
Totul începe cu pregătirea drojdiei pentru aluat. Se adaugă apă, lapte și zahăr într-un vas, apoi drojdia și se amestecă. Așteaptă aproximativ 5 minute pentru ca drojdia să se dizolve, apoi adaugă ulei de floarea-soarelui, ouă și sare. Adaugă încet făina cu ajutorul unei site și frământă aluatul cu mâinile pentru a preveni cocoloașele.
Aluatul trebuie să fie moale și să nu se lipească. Mai poți adăuga o jumătate de cană de făină până când aluatul ajunge la consistența dorită. Acoperă-l cu un prosop sau un capac și lasă-l să se odihnească 40 minute. În acest timp, aluatul va crește.
După fermentare, ia aluatul în palmă și rulează-l. Pune brânză sau cârnați în mijloc. Unge aluatul cu gălbenuș bătut și așază-l pe tava de copt, pe care o vei lăsa la temperatura camerei 15 minute și apoi în cuptorul încins la 180°C.
Arome pentru micul dejun: turtițe
O rețetă atât pentru micul dejun, cât și pentru desert este turta. Este foarte ușor să pregătești acest aluat care are un gust incredibil!

Ingrediente necesare pentru pregătirea rețetei acasă
- 1 linguriță drojdie uscată Pakmaya
- 1 lingură zahăr tos
- 1 cană apă caldă
- 1 linguriță sare
- 2,5 căni făină (350g)
Dizolvă drojdia în apă, apoi adaugă făină, zahăr și sare într-un vas și lasă-le timp de 10 – 15 minute. Adaugă apă caldă și amestecă lent. Ulterior, adaugă făina și sarea, acoperă aluatul după frământare și lasă-l să se odihnească 30 minute. Rulează aluatul în bucăți de mărimea unui ou și așază-le pe masă 30 minute. Încinge uleiul de floarea-soarelui. După ce le prăjești, le poți servi invitaților. Poftă bună!
Drojdia proaspătă este unul dintre principalele ingrediente din multe rețete și este folosită foarte mult pentru pregătirea produselor de patiserie și a pâinii. Ce este drojdia proaspătă? Drojdiile proaspete sunt produse oferite consumatorilor sub formă de cuburi de 25, 50, 100g și 500g și conțin aproximativ 70% apă. Drojdia proaspătă își păstrează proprietățile timp de […]
Drojdia uscată este unul dintre cele mai importante ingrediente pentru un aluat. Aceasta contribuie la creșterea aluatului și îi oferă o consistență fragedă. Cum se folosește drojdia uscată? În ce produse se pretează mai bine? Veți afla din rândurile următoare. Cum contribuie drojdia la creșterea aluatului? Drojdiile sunt de fapt celule vii. Într-un mediu cald, […]
Îți amintești zilele în care bunica frământa dimineața devreme pentru ca noi să avem la micul dejun pâine proaspătă? Pentru cei care duc dorul gustului de altă dată, Pakmaya îi invită într-o călătorie în lumea pâinii. Pâine din măciniș integral Grâul integral este cel mai apreciat ingredient folosit pentru prepararea pâinilor. Conține toate cele 4 […]
Nimeni nu spune „nu” produselor de patiserie proaspăt scoase din cuptor. Poți încerca diferite metode pentru a face produse de patiserie fragede și savuroase. Cu toate că fiecare rețetă vine cu propriile sfaturi, poți obține rezultate mult mai bune dacă aplici anumite tehnici când pregătești un aluat cu drojdie. Fragede și pufoase, tot ce ai […]
Ești gata să afli totul despre drojdie? Drojdia este un produs la care nu putem renunța, deoarece este parte din multe produse de panificație pe care le consumăm. Cu toate acestea, ce știm despre ea? Iată informații interesante despre drojdie. Ce este drojdia? Drojdia este numele generic al unui microorganism găsit în natură. Nu te […]
Pâinea este una dintre cele mai vechi rețete din categoria produselor alimentare. S-a dovedit că ingredientele de bază au fost folosite de acum 30.000 ani, însă pâinea așa cum o știm acum are o istorie de aproximativ 14.500 ani. Această poveste cu rădăcini adânci în istorie a fost reinventată odată cu apariția pâinii de casă.