Cerne făina într-un castron, adaugă drojdia uscată instant, sarea și amestecă.
,
Adaugă laptele cald, uleiul și frământă aluatul. Adaugă apa încetul cu încetul și continuă să frămânți.
,
Frământă până se obține un aluat moale și fin. Acoperă aluatul cu un prosop. Lasă la dospit la temperatura camerei pentru 30-45 minute, până își dublează volumul.
,
Fierbe cartofii pentru umplutură. Prăjește ceapa tocată în ulei și adaugă pasta de ardei iute, săreză înainte de a lua ceapa de pe foc.
,
Pasează cartofii fierți și adaugă ceapa prăjită.
,
Împarte aluatul în bucăți de dimensiunea unei lămâi. Rulează fiecare bucată și întinde-o cu mâna într-o formă dreptunghiulară.
,
Întinde compoziția de cartofi pe o latură a aluatului și rulează până la jumătate. Cealaltă jumătate de aluat o împarți în 3 și o împletești. Aluatul împletit vine deasupra jumătății rulate.
,
Pâinicile se mai lasă la dospit pentru 30 de minute.
,
Unge pâinicile cu gălbenuș de ou și presară semințe de susan.
,
Coace la cuptor preîncălzit la 180°C, timp de 25-35 minute.