At Home
Bakery
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Confectionery & HoReCa
Farm
Fermă
Milling
Moară
Pentru Acasă
Pâine
Baghete
Colaci
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Chifle
Cornuri
Covrigi și sărățele
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Lipii
Pizza
Cozonaci
Flat bread
Romanian Sweet bread
Pască
Mucenici
Tarte
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Plăcinte și melci
Checuri
Prăjituri
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Torturi
Biscuiți și fursecuri
Croissante
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclere
Gogoși
Vafe
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Budincă
Conserve de fructe și legume
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Drojdie
Premixuri pentru panificație
Alte ingrediente panificație
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Amelioratori făină
Toate categoriile
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Premixuri panificație
Alte ingrediente
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Amelioratori pentru panificație
Bread Improvers
DESSERTS
DESERTURI
Soluții complete pentru desert
Mixuri și premixuri pentru cozonac
Ingrediente pentru prăjituri
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Conservanți alimentari
Food Preservatives
Dulce, Pască și mucenici
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
Pentru aluat:
făină
drojdie pentru cozonac Pakmaya 15g
zahăr
lapte
unt topit
gălbenușuri
zahăr vanilinat Pakmaya 8g
o esență de vanilie
coaja rasă de la o lămâie
Pentru decor:
miere
nucă măcinată
Cerne făina într-un vas, adaugă drojdia uscată pentru cozonac direct în făină.
Adaugă zahărul, laptele călduț, gălbenușurile, esența de vanilie și coaja de lămâie și începe frământarea.
Adaugă untul treptat, în timpul frământării.
După ce aluatul devine neted și fin, acoperă-l și lasă-l pentru odihnă la loc cald timp de ~30-40 minute.
Scoate aluatul crescut pe masa presărată cu puțină făină, frământă-l ușor ca să îl uniformizezi.
Din aluatul crescut rupe câte o bucată de mărimea unei portocale din care faci 2 suluri lungi şi subţiri care se împletesc în forma cifrei 8.
Așază mucenicii într-o tavă și mai lasă-i la odihnă încă 10 minute.
Unge cu ou bătut și coace-i la foc mic (180°C) până se rumenesc (aprox. 20 - 25 min).
După ce s-au copt unge mucenicii cu miere și presară miez de nucă din belșug.
POFTĂ BUNĂ!
Dulce, Torturi
Cozonaci, Dulce, Rețete post
Cozonaci, Dulce
Dulce, Vafe și gogoși
20 pers.
120 min.
35 min.
Dulce, Prăjituri
Biscuiți și fursecuri, Dulce
Clătite, vafe, gogoși, Dulce, Rețete video
Brioșe și checuri, Dulce