

Pâine sârbească

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 12 persoane
Timp de pregătire 165 minute
Timp de coacere 25 minute
făină
lapte
zahăr
sare
unt
ou
semințe de susan
Într-un castron, dizolvă drojdia proaspată în 50ml de lapte cald împreună cu 3 linguri de făină și zahărul.
Într-un vas mare adaugă făina, sarea, restul de lapte, drojdia dizolvată și frământă bine până aluatul devine elastic și uniform.
Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l la dospit 1 ora sau până își dublează volumul.
Răstoarnă aluatul pe masa ușor pudrată cu făină și da-i o formă de rulou. Taie ruloul in 12 bucăți egale. Da o formă rotundă fiecărei bucăți și apoi aplatizează-le cu mâna încercând ca discurile obținute să aibă aceeași dimensiune.
Topește untul și lasă-l să se răcească.
Pune în forma tapetată cu hârtie de copt, un disc de aluat, unge-l cu unt și apoi pune alt disc, parțial suprapus peste primul disc și unge-l și pe acesta. Continuă în acest fel până când vei termină toate discurile.
Acoperă forma cu prosop și lasă pâinea să dospească la loc călduț, 1 ora sau până când își dublează volumul.
Unge pâinea cu ou și presară semințe de susan.
Coace pâinea în cuptor preîncălzit la 180°C pentru 25 - 30 min sau până se rumenește uniform.
Poftă bună!