Amestecă făina cu drojdia pentru cozonac, zahărul și sarea într-un castron mare.
,
Mixează oul, untul și laptele cald și adaugă-le peste compoziția de făină; amestecă bine până se omogenizează. Aluatul este gata când se simte ușor lipicios, dar nu se lipește de degete.
,
Acoperă vasul cu o pânză curată și lasă-l la loc călduț până își dublează volumul.
,
Pune aluatul pe blatul presărat cu făină. Întinde aluatul cu ajutorul unei role. Unge aluatul cu unt topit.
,
Într-un bol amestecă zahărul, coaja de lămâie și migdalele mărunțite.
,
Toarnă peste aluatul uns cu unt amestecul de migdale și presează ușor pentru a se prinde bine de aluat.
,
Rulează și taie aluatul în felii de lățimea unui deget, îndepărtând capetele inegale.
,
Așază rulourile de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă pentru 30 de minute aluatul la odihnă, până își dublează volumul.
,
Coace rulourile în cuptor la 180°C până se rumenesc frumos.
,
Pentru glazură, mixează zahărul pudră, sarea, untul topit, laptele, coaja și sucul de lămâie și extractul de migdale.