

Împletitură cu ciocolată

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 10 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 35 minute
făină
lapte
sare
zahăr
ulei
cremă de ciocolată
ou
În vasul cu făină pune sarea, zahărul și drojdia pentru cozonac.
Adaugă treptat apa și frământă.
După ce aluatul devine elastic adaugă treptat și uleiul, astfel aluatul nu se mai lipește de mâini.
Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă-l la dospit timp de 45 minute sau până când își dublează volumul.
După ce aluatul a crescut, împarte-l în 4 bucăți egale.
Întinde fiecare bucată de aluat sub formă de disc. Peste fiecare disc de aluat întinde crema de ciocolată în strat subțire și apoi așază discurile unul peste celălalt.
Apoi, cu un cuțit foarte bine ascuțit, taie discurile în 8 triunghiuri, apoi crestează din nou aluatul pe mijlocul fiecărui triunghi, până aproape de margine.
Poți trece prin crestătură fiecare vârf de triunghi, pe deasupra discului de aluat, apoi unești și strângi bine vârfurile, două câte două, în capăt. Vei obține astfel o împletitură frumoasă, sub formă de floare.
Lasă aluatul să crească timp de 20 minute.
Unge floarea din aluat cu albuș de ou și coace la 180°C, timp de 30-35 minute sau până se rumenește frumos la suprafață.
Poftă bună!