În vasul cu făină pune sarea, zahărul și drojdia pentru cozonac.
,
Adaugă treptat apa și frământă.
,
După ce aluatul devine elastic adaugă treptat și uleiul, astfel aluatul nu se mai lipește de mâini.
,
Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă-l la dospit timp de 45 minute sau până când își dublează volumul.
,
După ce aluatul a crescut, împarte-l în 4 bucăți egale.
,
Întinde fiecare bucată de aluat sub formă de disc. Peste fiecare disc de aluat întinde crema de ciocolată în strat subțire și apoi așază discurile unul peste celălalt.
,
Apoi, cu un cuțit foarte bine ascuțit, taie discurile în 8 triunghiuri, apoi crestează din nou aluatul pe mijlocul fiecărui triunghi, până aproape de margine.
,
Poți trece prin crestătură fiecare vârf de triunghi, pe deasupra discului de aluat, apoi unești și strângi bine vârfurile, două câte două, în capăt. Vei obține astfel o împletitură frumoasă, sub formă de floare.
,
Lasă aluatul să crească timp de 20 minute.
,
Unge floarea din aluat cu albuș de ou și coace la 180°C, timp de 30-35 minute sau până se rumenește frumos la suprafață.