

Plăcintă dobrogeană

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 8 persoane
Timp de pregătire 120 minute
Timp de coacere 30 minute
făină
sare
ouă
apă
telemea
iaurt
Dizolvă drojdia cu puțină făină și puțin lapte.
Într-un bol adaugă făina, sarea, apa și drojdia dizolvată. Frământă până vei obține un aluat fin și lasă-l la dospit timp de o ora.
Pune aluatul crescut pe un tocător presărat cu făină și împarte-l în 6 bucăți, apoi întinde-l in formă rotundă.
Separat într-un alt bol, amestecă un ou cu telemeaua rasă. Umple fiecare bucățită de aluat cu mixul de brânză și ou, formează niște bărcuțe pe care le poți așeza într-o tavă.
Lasă la dospit timp de 20 minute. Coace in cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30 minute. Scoate tava din cuptor și adaugă 1 ou bătut cu iaurt. Mai lasă la copt timp de 10 minute, tot la 180°C.
Poftă bună!
10 pers.
30 min.
25 min.