Prepară umplutura: fierbe macul timp de 30 minute, scurge apa și amestecă macul cu zahărul și apoi dă-l prin mașina de măcinat. Adaugă mierea și albușul de ou în amestecul obținut.
,
Prepară aluatul: amestecă făina cu drojdia uscată instant, adaugă laptele cald, zahăr, ou, unt topit și sarea, frământă bine și lasă-l la dospit.
,
Întinde aluatul într-o fâșie lungă și groasă de 0.5 cm și unge-l cu unt moale.
,
Pune deasupra aluatului un strat de mac și formează o ruladă.
,
Dacă dorești, poți cresta rulada cu un cuțit pe ambele părți, făcând câteva tăieturi pe diagonală.
,
Unge apoi suprafața ruladei cu albușul rămas și las-o să crească timp de 15 minute.
,
Coace rulada în cuptor, la o temperatură de 180°C, timp de 20 minute.