

Mucenici moldovenești

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru persoane
Timp de pregătire 120 minute
Timp de coacere 15 minute
făină
praf de sare
lapte
ulei
ouă
coajă de lămâie
apă
zahăr
esență de rom
miere de albine
miez de nucă
Într-un bol adaugă făina, praful de sare, drojdia pentru cozonac și coaja de lămâie. Amestecă bine toate ingredientele uscate, apoi adaugă ouăle, laptele și uleiul.
Frământă bine până când obții un aluat moale și lasă-l la dospit timp de 1 oră.
Între timp, pregătește siropul: într-o cratiță adaugă apă, zahărul și esența de rom. Amestecă în continuu până când zahărul s-a topit.
Împarte aluatul în 8 bile. Modelează fiecare bilă în formă de șnur și apoi rotește aluatul din ambele capete, dându-i o formă de melc.
Așază cei 8 melcișori într-o tavă cu hârtie de copt și lasă-i la dospit timp de 15 minute.
Unge apoi melcișorii cu un ou bătut, iar apoi pune tava la copt în cuptor, la o temperatura de 170°C, timp de 15 minute.
După ce melcoșirii s-au copt, îi poți însiropa pe ambele părți, iar apoi îi poți da prin nucă. La final unge melcișorii și cu puțină miere, pentru decor.
Poftă bună!