Lipie Fougasse

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru persoane

Timp de pregătire 120 minute

Timp de coacere 30 minute

făină albă de grâu
sare
ulei de măsline
apă
sare grunjoasă sau susan

Într-un bol, cerne făina și amestec-o cu sarea. Se face o adâncitură în mijloc, se toarnă uleiul de măsline și apă, apoi se sfărâma deasupra drojdia proaspătă.
Frământă ingredientele până obții un aluat mai moale. Așază aluatul într-un bol uns în prealabil cu un strat subțire de ulei, apoi acoperă-l cu un prosop și lasă-l la dospit o ora, până își dublează volumul.
Presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru sau pe un fund de lemn, răstoarnă cu grijă aluatul dospit și împarte-l în două părți egale.
Bucățile de aluat se întind sub formă unor triunghiuri cu grosime de 3-4 mm. Așază cele două bucăți de aluat pe câte o foaie de hârtie de copt și acoperă-le cu folie alimentară, apoi lasă-le la odihnă.
Încinge cuptorul la o temperatură de 230°C.
În timp ce se încălzește cuptorul, modelează bucățile de aluat. Crestează una din bucăți, sectionand mai întâi aluatul pe lungime, în mijloc, astfel încât să mai rămână câte 2 cm pe cele două margini, apoi crestează și aceste margini, făcând câte 3-4 tăieturi în părțile laterale, imitând nervurile unei frunze. La final, lărgește tăieturile cu mâinile, astfel încât crestaturile să nu se poată uni la coacere.
Pulverizează bine bucata de aluat modelată cu apă și presară apoi sare grunjoasă sau susan.
Cu ajutorul hârtiei de copt, transferă bucata de aluat modelat în tava încălzită în prelabil în cuptor și coace timp de 12-15 minute, până când lipia devine crocantă.
Pregătește și modelează și a două bucată de aluat în timp ce se coace prima bucată.
Pentru o lipie mai crocantă, înainte de expirarea timpului de coacere se poate deschide pentru 1 minut ușa cuptorului.
Poftă bună!
    
    
    
    
    
    
    
    
10 pers.

100 min.

50 min.