

Plăcinte cu mere

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 30 minute
făină
ulei
apă
zahăr
oțet
zahăr
scorțișoară
sare
mere
Adaugă făină într-un bol, peste care presară 10 g de zahăr și 5 g praf de copt. Amestecă ingredientele cu o lingură până la omogenizare, apoi toarnă 100 ml apă și continuă să amesteci câteva minute. Adaugă apoi oțetul și uleiul amestecând ușor cu lingura, apoi frământă aluatul ușor cu mâna.
Modelează aluatul sub formă de bilă, acoperă vasul cu un prosop de bucătărie și lasă aluatul la dospit timp de 60 minute.
În acest timp, taie merele cubulețe și pune-le într-o tigaie pe foc. Presară zahărul, scorțișoara și sarea de lămâie și continuă să amesteci ușor cu o spatulă, până se topește zahărul. Lasă merele la răcit.
Divizează aluatul în 4 bucăți și modelează-le sub formă de bilă.
Pe un blat de bucătărie, presară puțină făină, apoi întinde bilele de aluat cu un sucitor și umple-le cu compoziția de mere. Împachetează bucățile de aluat și lipește-le capetele.
Pe o tavă cu hârtie de copt, așază plăcintele și lasă-le la copt, la o temperatură de 180°C, timp de 30 minute.
După ce ai scos plăcintele din cuptor și s-au răcit, decorează-le cu zahăr pudră.
Poftă bună!