Lipii Haciapuri

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru 12 persoane

Timp de pregătire 120 minute

Timp de coacere 40 minute

făină superioară
sare
lapte
ulei
brânză mozzarella
brânză feta sau altă brânză care se topește ușor
ou

Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sarea. Se face o adâncitură in mijloc, se toarnă laptele și uleiul, apoi se sfârâmă deasupra drojdia.
Frământă compoziția până obții un aluat elastic, dar nelipicios. Când aluatul devine neted și lucios, așază-l în alt bol, acoperă-l cu un prosop de bucătărie și lasă-l la dospit timp de 30-35 minute, până își dublează volumul.
Între timp, pregătește umplutură. Rade brânzeturile într-un alt bol și mixează-le bine. Pune deoparte un sfert din cantitatea de brânză rasă.
Presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru, răstoarnă aluatul dospit și împarte-l în două bucăți egale. Modelează ambele bucăți de aluat in formă rotundă, apoi acoperă-le cu folie alimentară și mai lasă-le la odihnă timp de 15 minute.
Presară din nou un strat subțire de făină pe blatul de lucru și așază în mijloc o bilă de aluat. Se întinde în formă de cerc, cu o grosime de circa 0.5 cm. Jumătate din cantitatea de brânză se pune în mijlocul cercului de aluat, marginile aluatului se adună deasupra și se apasă bine. Apoi se întoarce și se întinde in formă de cerc cu o grosime de circa 0.5 cm grosime, după care se transferă cu grijă într-o tavă tapetata cu hârtie de copt.
Aluatul se unge deasupra cu un ou bătut și se presară cu jumătate din cantitatea de brânză pusă deoparte. Cealaltă lipie se prepară la fel cu cea dinainte.
Se încălzește cuptorul la 200°C.
Se coc lipiile una după cealaltă, timp de 20 minute fiecare, până capătă o culoare brun-aurie. Lipiile Haciapuri se servesc călduțe, tăiate felii.
Poftă bună!

10 pers.

90 min.

40 min.