Într-un bol, toarnă zeamă de lămâie în lapte și pune lichidul deoparte pentru 5 minute.
,
Bate oul, cerne apoi făina într-un bol, peste care adaugă zahărul pudră, sarea și praful de copt, apoi mixează bine ingredientele până la omogenizare.
,
Peste această compoziție, presară untul rece tăiat în cuburi mici și încorporează-l cu mișcări rapide. Se face apoi o adâncitura în mijlocul compoziției, se toarnă laptele și oul bătut și se amestecă cu o spatulă până când aluatul se omogenizează.
,
Pune aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină, pliază-l de 2-3 ori, până obții un aluat neted. Întinde aluatul cu sucitorul sau presează-l cu palmele până va avea grosimea unui deget și apoi decupează pogăcele cu o formă cu diametrul de 5-6 cm.
,
Așază pogacelele într-o tavă tapetata cu hârtie de copt, unge-le cu un ou bătut și presară zahăr. Pune tavă cu hârtie de copt în cuptorul încins și lasă pogacelele la copt timp de 18-20 minute, până devin aurii.
,
Poți servi pogăcelele scone simple sau umplute cu fructe proaspete, gem, frișcă sau mascarpone.