Lipii turcești Gözleme cu spanac și brânză feta

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru 10 persoane

Timp de pregătire 90 minute

Timp de coacere 20 minute

făină albă 000
sare
ulei de măsline
iaurt
apă
baby spanac
brânză feta
unt topit

Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare, toarnă apa și uleiul de măsline, iaurtul și apoi sfărâma și presară deasupra drojdia.
Frământă compoziția până când aluatul devine ca o bilă, apoi mută-l pe blatul de lucru și continuă să-l frămânți încă 5 minute, până devine moale, dar nelipicios. Dacă este necesar, adaugă 1-2 linguri de apă.
Lasă aluatul la dospit timp de 1 ora, într-un bol uns cu ulei, la temperatura camerei.
Pregătește umplutura: amestecă baby spanacul cu brânza feta sfărâmată mărunt.
Poți alege orice alte umpluturi, dulci sau sărate, după preferințe: carne tocată cu ceapă și verdețuri, diverse brânzeturi (halloumi, feta, mozzarella rasă), ciocolată.
Răstoarnă aluatul dospit pe blatul de lucru presărat cu putină făină, împarte-l în 8-10 bucăți egale și modelează-le in formă rotundă. Acoperă bilele de aluat și lasă-le la odihnă 10 minute.
Întinde bilele de aluat, rând pe rând, cât mai subțiri. Pune câte 1-2 linguri de umplutură în mijlocul fiecărei bucăți de aluat, întinde umplutură cu o lingură, apoi pliază marginile aluatului, mai întâi din partea dreapta și stânga până la mijloc, apoi și din partea de jos și de sus.
Pune la încins o tigaie din fontă sau antiaderenta și pune, rând pe rând, bucățile de aluat la copt. Se coc pe fiecare parte câte 1-2 minute, până aluatul se rumenește frumos. Atunci când întorci pe cealaltă parte fiecare lipie, unge-le cu un strat de unt topit pe partea deja coaptă.
Servește lipiile Gözleme calde, alături de o salată de legume proaspete și un pahar de ceai turcesc.
Poftă bună!