Covrigi Simit

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru 8 persoane

Timp de pregătire 120 minute

Timp de coacere 20 minute

apă
zahăr
făină albă de grâu (tip 480)
sare
ulei
semințe de susan
apă călduță
apă cu miere

Dizolvă zahărul în 50 ml apă călduță, presară drojdia proaspătă și amestecă. Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare, apoi toarnă amestecul cu drojdie, restul cantității de apă și uleiul. Frământă până când obții un aluat elastic, puțin mai tare, cu suprafață lucioasă și netedă. Lasă aluatul la dospit circa 1 ora, până își dublează volumul.
Într-o tigaie încinsă, prăjește semințele de susan, amestecând continuu. Lasă-le apoi deoparte la răcit. Răstoarnă aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și porționează-l în 16 bucăți égale. Rulează fiecare bucată de aluat în suluri subțiri, de 30 cm lungime. Unește câte 2 suluri de aluat, răsucește cele două capete în direcție opusă, apoi modelează-le în formă de cerc.
Într-un bol mare, amestecă apă călduță cu miere.
Pregătește două tăvi și tapetează-le cu hârtie de copt.
Îmbibă fiecare cerc de aluat, pe fiecare parte, în apă cu miere, apoi presară semințe de susan și așază covrigii în tavă, la o distanță de 5 cm unul față de celălalt.
Încălzește cuptorul la o temperatură de 200°C, apoi pune fiecare tavă cu covrigi la copt, timp de circa 20 minute, până aceștia capătă o culoare aurie.
Scoate covrigii pe un grătar și lasă-i la răcit.
Poftă bună!