

Covrigi Simit

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 8 persoane
Timp de pregătire 120 minute
Timp de coacere 20 minute
apă
zahăr
făină albă de grâu (tip 480)
sare
ulei
semințe de susan
apă călduță
apă cu miere
Dizolvă zahărul în 50 ml apă călduță, presară drojdia proaspătă și amestecă. Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sare, apoi toarnă amestecul cu drojdie, restul cantității de apă și uleiul. Frământă până când obții un aluat elastic, puțin mai tare, cu suprafață lucioasă și netedă. Lasă aluatul la dospit circa 1 ora, până își dublează volumul.
Într-o tigaie încinsă, prăjește semințele de susan, amestecând continuu. Lasă-le apoi deoparte la răcit. Răstoarnă aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și porționează-l în 16 bucăți égale. Rulează fiecare bucată de aluat în suluri subțiri, de 30 cm lungime. Unește câte 2 suluri de aluat, răsucește cele două capete în direcție opusă, apoi modelează-le în formă de cerc.
Într-un bol mare, amestecă apă călduță cu miere.
Pregătește două tăvi și tapetează-le cu hârtie de copt.
Îmbibă fiecare cerc de aluat, pe fiecare parte, în apă cu miere, apoi presară semințe de susan și așază covrigii în tavă, la o distanță de 5 cm unul față de celălalt.
Încălzește cuptorul la o temperatură de 200°C, apoi pune fiecare tavă cu covrigi la copt, timp de circa 20 minute, până aceștia capătă o culoare aurie.
Scoate covrigii pe un grătar și lasă-i la răcit.
Poftă bună!