

Brioșe englezești

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 12 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 20 minute
lapte
zahăr
făină albă de grâu (tip 480)
sare
unt topit
ou
Presară zahărul în lapte și sfărâmă drojdia, apoi mixează compoziția.
Cerne făina într-un bol, adaugă sarea și praful de copt, toarnă laptele cu drojdie și untul topit, apoi oul.
Începe să frămânți aluatul până devine moale și elastic. Dacă este necesar, mai adaugă 1-2 linguri de lapte. Acoperă aluatul și lasă-l la dospit la temperatura camerei circa 40 minute, până își dublează volumul.
Răstoarnă aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și bate-l ușor pentru a scoate aerul, apoi porționează-l în 12 bucăți égale. Modelează fiecare bucată în formă rotundă.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, presară făină de porumb sau griș de grâu și așază chiflele distanțate una față de cealaltă. Acoperă chiflele cu folie alimentară și lasă-le la dospit circa 30 minute.
Încălzește o tigaie de fontă sau o tigaie antiaderentă.
Presară puțină făină de porumb la suprafața brioselor, apoi așază-le cu grijă în tigaia încinsă, distanțate una față de cealaltă.
Coace brioșele câte 6 minute pe fiecare parte, apasandu-le ușor cu o paletă, până când capătă o culoare auriu-cafenie, cu marginile puțin albe.
Scoate brioșele pe un grătar și lasă-le să se răcească.
Le poți păstra într-o pungă de plastic până la 1 săptămâna. Poți păstra brioșele rămase în congelator și le poți reîmprospăta prin prajire înainte de a le servi.
Înainte de servire la micul dejun, taie brioșele în două pe lățime și prăjește-le ușor în toaster sau pe grătar/plită. Le poți servi cu unt și gem sau poți face sandwich-uri cu carne, bacon, ouă prăjite, fierte sau omletă.
Poftă bună!