Într-un bol cerne făina și formează o gropiță în mijlocul ei. Într-un castron bate ouăle împreună cu zahărul, laptele și zahărul vanilinat. Adaugă drojdia pentru cozonac și amestecă din nou bine.
,
Lasă 5 minute deoparte.
,
Toarnă amestecul peste făină și începe să amesteci cu o lingură. Mixează totul pentru 2-3 minute, până ce aluatul începe să se adune puțin. Adaugă sarea și coaja rasă de lămâie și mixează totul până obții un aluat neted, care nu se mai lipește de mâini.
,
Porționează untul în 4 bucăți și adaugă în aluat prima bucată de unt. Mixează până ce untul este bine încorporat. Adaugă pe rând celelalte bucăți de unt, având grijă să mixezi bine după fiecare bucată de unt adaugată. Vei obține un aluat ușor, moale și elastic. Mixarea trebuie să dureze în jur de 20 de minute.
,
Pune aluatul într-un castron încăpător, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la dospit pentru o oră.
,
Între timp, încinge cuptorul la 180°C.
,
După o oră, pune aluatul pe blatul de lucru, cântărește bucăți de 80 g. Modelează fiecare bucată într-o formă rotundă, acoperă-le cu folie alimentară și lasă-le 5 minute la temperatura camerei.
,
Așază chiflele în tăvi mari, păstrând spațiu între ele, căci vor crește la dospit și la copt. Lasă-le la dospit pentru 30 de minute, direct în tăvile de copt, acoperite cu folie alimentară.
,
Apoi îndepărtează folia alimentară și pune chiflele la copt în cuptorul încins pentru 20-25 de minute, până devin aurii deasupra.
,
Pune crema de mascarpone într-un vas împreună cu 100 g zahăr și frișca. Mixează cu mixerul până devine o cremă consistentă.
,
După ce chiflele s-au copt și s-au răcit, taie-le pe jumătate și umple-le cu cremă și dulceață de capșune.