Pâine artizanală cu măsline

PAKMAYA Retete Persoane

Pentru 6 persoane

PAKMAYA Retete Timp de pregatire

Timp de pregătire 90 minute

PAKMAYA Retete Timp de coacere

Timp de coacere 20 minute

PAKMAYA Retete Ingrediente

Ingrediente

General:
1
kg

făină

15
g

sare

800
ml

apă

măsline feliate

PAKMAYA Retete Mod de preparare

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele în malaxor și adăugați trei sferturi din cantitatea totală de apă.

,

Malaxați timp de 10 minute (6 minute lent, 4 minute rapid).

,

Adăugați apa rămasă treptat, după minutul 2 de malaxare, la viteza rapidă. Aluatul obținut trebuie să fie suplu și elastic.

,

Reveniți la viteza mică și adăugați măslinele. Lăsați să se învârtă 30 de secunde, până când măslinele sunt bine înglobate în tot aluatul.

,

Lasați aluatul să se odihnească 30 minute.

,

Divizați aluatul la gramajul dorit.

,

Bucățile de aluat se lasă la predospit timp de 10 minute.

,

Modelați usor bucățile de aluat pe o masă bine înfăinată, în forma doriă.

,

Așezați bucățile de aluat fie în tavi, fie direct pe panacot, și lăsați-le la dospit timp de 35-40 minute, la o temperatură de 32-35°C și o umiditate de 70-75%, sau afară, pentru a prinde o ușoara coajă (pentru un aspect mai rustic).

,

Înainte de a introduce aluatul în cuptor, crestați suprafața aluatului cu un cuțit.

,

Coaceți pâinea la 220 – 240°C, timp de 20 – 25 minute, cu abur puțin.

,

Poate te interesează și …