Pentru blat, adaugă ouăle, mixul și apa în cuva mixerului.
,
Mixează la viteză mică până la omogenizarea ingredientelor după care continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute până când compoziția își dublează volumul.
,
Coace blatul într-o tava cu diametru de 26 cm, în cuptor ventilat la 180°C timp de 20-25 minute.
,
Pentru mousse, hidratează gelatina în apă rece.
,
Topește ciocolata pe bain marie, adaugă laptele, amestecă până la omogenizare și lasă la răcit. Când atinge temperatura mediului ambiant, încorporează delicat gelatina.
,
Bate smântâna pentru frișcă până la obținerea consistenței optime și amestecă cu ciocolata pregatită în prealabil.
,
Pentru choux-uri, pune în cuva mixerului planetar toate ingredientele și mixează la viteză mică până la omogenizare după care mixează la viteză medie timp de 4 min.
,
Pune compoziția într-un poș și toarnă choux-uri.
,
Coace choux-urile în cuptor rotativ la temperatura de 200°C, timp de 30 min, cu puțin abur la debutul coacerii.
,
Pentru cremă de vanilie de choux-uri, adaugă laptele treptat, mixând la o viteză inferioară până la omogenizarea cremei, apoi trece la viteza rapidă a mixerului timp de 3 min.
,
Pentru glazură, pune toate ingredientele într-un bol și topește-le pe bain marie.
,
Lasă la răcit și păstrează la temperatura camerei, acoperită cu o folie de plastic.
,
Asamblarea tortului profiterol cu crema de ciocolată se face așezând peste blatul cu cacao se adaugă un strat de mousse de ciocolată. Deasupra se așază choux-urile umplute cu cremă de vanilie și cealalată parte de mousse.
,
Lasă tortul astfel asamblat la rece (0-8°C), minim 5 ore.
,
Adaugă glazura de ciocolată și ornează cu fructe proaspete.