Malaxare: 6 minute lent şi 8 minute rapid (margarina/uleiul de floarea soarelui se adaugă în treapta a doua de malaxare).
,
Odihnă în cazan: 10 minute.
,
Divizare: la gramajul dorit.
,
Predospire: 15 minute.
,
Modelare finală și umplere: laminare, umplere, modelare.
,
Se întinde o foaie cu grosime de circa 1 cm, peste care se întinde uniform crema de vanilie și se presoară umplutura cu nucă. Se rulează și se taie felii cu lățimea de 2-3 cm.
,
Bucățile se întorc cu fața în sus, astfel încât partea umplută să fie la suprafață.
,
Dospire: 50 min (temperatura de 35°C, umiditate relativă: 75 – 80%);
La finalul dospirii, suprafața melcilor se va unge cu o emulsie de ou proaspăt.
,
Coacere: 230-240°C; timp de 25 minute.
,
Drojdie proaspătă Pakmaya 500g
Delicii Vanilla fill
Cozonac clasic
Umpluturi pentru cozonac și alte specialități din aluat dulce