apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
Pentru împachetare/ laminare:
6
kg
margarină 82% grăsime
Pentru umplutură:
2
kg
barete de ciocolată
Mod de preparare
Mixează toate ingredientele (inclusiv margarina pentru aluat) până la obținerea unui aluat bine dezvoltat.
,
Lasă aluatul la odihnă timp de 5 minute.
,
Divizează aluatul în bucăți de 3,2 kg.
,
Pentru împachetare folosește 1 kg margarină 82% grăsime la 3,2 kg aluat.
,
Realizează împachetări de 3 ori în 3, după care pune aluatul la rece timp de 1 oră. Scoate de la rece și întinde o foaie de 3 – 4 mm grosime.
,
Decupează foaia în forma unui dreptunghi (6 x 12 cm), pune câte 2 barete de ciocolată, după care pliază capetele bucății de aluat, unul peste altul.
,
Lasă la dospit timp de 45-50 minute, la 35°C, 75% umiditate relativă a aerului.
,
Coace Pain au chocolat în funcție de gramaj, tipul și gradul de încărcare a cuptorului (200°C, 15-20 minute la cuptor rotativ).