Malaxează toate ingredientele timp de 6 minute la viteză mică și alte 4 minute la viteză mare a malaxorului.
,
Lasă aluatul la odihnă în malaxor timp de 10 minute.
,
Divizează aluatul la gramajul dorit și modelează-l rotund, apoi lasă bilele de aluat la predospit timp de 15 minute.
,
Pregătirea umpluturii de varză:
,
Pune uleiul într-o cratiță, pe foc mic. Când acesta se încălzește, adaugă varza tocată mărunt, apoi adaugă sare și piper după gust și călește umplutura circa 20 minute.
,
Lasă varză călită să se răcească înainte de a o adăuga în bilele de aluat.
,
Modelare finală și umplere: laminare, umplere, modelare (la 80 g aluat se adaugă circa 50 g varză călită)
,
Dospește aluatul 50 minute la o temperatura de 35°C și o umiditate relativă de 75 – 80%.
La finalul dospirii, unge suprafața plăcintelor cu un amestec de apă cu puțin zahăr, pregătită în prealabil prin caramelizarea zahărului.
,
Coace plăcintele la o temperatură de 230-240°C cu puțin abur, timp de 25 minute.