At Home
Bakery
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Confectionery & HoReCa
Farm
Fermă
Milling
Moară
Pentru Acasă
Pâine
Baghete
Colaci
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Chifle
Cornuri
Covrigi și sărățele
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Lipii
Pizza
Cozonaci
Flat bread
Romanian Sweet bread
Pască
Mucenici
Tarte
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Plăcinte și melci
Checuri
Prăjituri
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Torturi
Biscuiți și fursecuri
Croissante
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclere
Gogoși
Vafe
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Budincă
Conserve de fructe și legume
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Drojdie
Premixuri pentru panificație
Alte ingrediente panificație
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Amelioratori făină
Toate categoriile
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Premixuri panificație
Alte ingrediente
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Amelioratori pentru panificație
Bread Improvers
DESSERTS
DESERTURI
Soluții complete pentru desert
Mixuri și premixuri pentru cozonac
Ingrediente pentru prăjituri
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Conservanți alimentari
Food Preservatives
Dulce, Vafe și gogoși
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină albă de grâu 550/480
Premix gogoși 25% Pakmaya
brânză de vaci
praf de copt Pakmaya 500g
ulei de floarea soarelui
apă (cantitatea poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
zahăr vanilinat Pakmaya 1000g
smântână
dulceață de fructe, după preferințe
În bolul unui mixer se pune brânza de vaci și se omogenizează. Amestecul de brânză trebuie să fie cremos și fără cocoloașe.
Se adaugă apoi mixul pentru gogoși si restul ingredientelor si se omogenizează din nou.
Atenție: compoziția nu trebuie frământată mult pentru că se întărește (făina dezvoltă rețeaua de gluten).
Marja de toleranță la făină este de +/- 10%, prin urmare se pot adăuga sau scoate maxim 100 g de făină în plus sau în minus versus rețeta.
Se acoperă aluatul cu folie de plastic aplicată direct pe suprafața lui și se ține la frigider pentru 30 de minute.
Se presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru, se răstoarnă aluatul și se presară cu puțină făină.
Se întinde aluatul sub forma unei foi cu grosime de 2.5 cm.
Se decupează papanașii cu o formă circulară pentru gogoși (inel metalic de 10-12 cm).
Se încinge uleiul la aproximativ 170°C, apoi se pun papanașii și se prăjesc câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Papanașii se pot servi cu smântână și dulceață de fructe, după preferințe.
Dulce, Prăjituri
10 pers.
120 min.
20 min.
Clătite, vafe, gogoși, Dulce
Biscuiți și fursecuri, Dulce
Cozonaci, Dulce
Brioșe și checuri, Dulce
25 pers.
150 min.
30 min.
Dulce, Rulade și rulouri
30 pers.
25 min.
35 min.
Dulce, Pască și mucenici
12 pers.
60 min.