Chec cu afine și glazură de lămâie

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

făină
zahăr
ou proaspăt
apă
ulei
afine proaspete
zahăr pudră
zeamă de lămâie
albușuri
afine sau alte fructe proaspete

În vasul mixerului de patiserie se adaugă toate ingredientele și se mixează timp de 1 minut la viteză mică și timp de 7 minute la viteză mare.
Se adaugă afinele și se amestecă până la obținerea unei compoziții cu o consistență cremoasă.
Compozită obținută se toarnă în tavi (cca ¾ din capacitatea tăvii), și se coace la o temperatură de 160-180°C, timp de 45-50 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului și gradul de încărcare al acestuia.
Pentru glazură: într-un un vas mediu, bine spălat și degresat, se bat albușurile. Se adaugă zeama de lămâie și zahărul pudră treptat (acesta trebuie să fie cât mai fin posibil; se cerne printr-o sită, dacă este necesar). Apoi, se amestecă cu mixerul timp de un minut, la treaptă mică. Se urcă treptat viteza mixerului până la viteza cea mai mare, care se menține timp de 5 minute. La finalul celor 5 minute, se va obține o pastă sidefată, albă, groasă și, în primul rând, omogenă.
Asamblare: se distribuire uniform glazura pe intreagă suprafață a checului și se ornează cu afine sau alte fructe proaspete, de sezon.