

Tort cu afine și mascarpone

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
mascarpone
afine proaspete
jeleu afine
Sirop afine (pentru colorarea cremei pentru décor)
smântână pentru frișcă
afine proaspete
Pentru blatul de tort: toate ingredientele se mixează la viteză mare timp de 5-6 minute.
Se coace blatul la o temperatură de 180-190°C, timp de 35-40 minute, în funcție de gramajul produsului, de tipul și gradul de încărcare al cuptorului.
Pentru cremă: smântana lichidă se mixează cu zahărul pudră cu aromă de vanilie cât să se îngroașe puțin. Apoi se adaugă crema mascarpone și se încorporează bine.
Crema se împarte în două boluri: într-un bol se mută un sfert din cantitatea de cremă, pentru decorul exterior; aceasta se împarte în alte 2 boluri mai mici, două treimi din cremă vor rămâne albe, iar o treime se va colora cu siropul de afine. În alt bol se pune restul cantității de cremă, apoi se amestecă cu afinele proaspete, pentru a obține crema pentru umplerea tortului.
Asamblarea tortului: blatul se secționează în trei părți egale cu un cuțit bine ascuțit, cu lama subțire. Montarea se face pe un platou întins. Se așază prima foaie de blat, apoi crema de mascarpone cu afine, un strat de jeleu de afine, a două foaie de blat, crema de mascarpone cu afine, un strat de jeleu de afine, a treia foaie de blat și crema albă, păstrată pentru a îmbracă tortul. La baza tortului se va întinde în strat uniform crema pentru decor, colorată cu siropul de afine.
Tortul se decorează cu afine proaspete. După preferință, se mai poate folosi un pos cu dui stelat și se vor face moțuri de frișcă sau cremă albă, peste care se vor așeza afinele proaspete.