

Tort ecler Karpatka

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
margarină
untură
zahăr
apă
oțet
apă/lapte
smântână pentru frișcă
Blatul de ecler: se pun în cuva mixerului planetar toate ingredientele și se mixează 1 minut la viteză mică până la omogenizare după care se mixează la viteză medie timp de 4-5 minute. Se pregătește în prealabil o tavă de 24 cm diametru și se tapetează la bază cu hârtie de copt. Se răstoarnă aluatul în ea și se nivelează cu spatula. Pentru a obține modelul tipic cu creste de munți al tortului Karpatka se modelează cu spatula mici țuguie de aluat. Coacere: la cuptor ventilat la 180°C, timp de 30 minute, cu puțin abur la debutul coacerii. Se scoate blatul din formă și se lasă pe un grilaj la răcit.
Blatul din aluat fraged: se mixează toate ingredientele timp de 5 minute la viteză medie până la obținerea unui aluat omogen. Aluatul astfel obținut se lasă la refrigerat, la temperatura de 0-6°C, timp de 2 ore. Pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt și modelează aluatul sub forma unui cerc cu diametrul de 26 cm, a cărei grosime este cuprinsă între 3-4 mm. Se înțeapă foaia de aluat pe toată suprafața și se coace în cuptor ventilat la 170˚C pentru 20-22 minute.
Crema de vanilie: se adaugă în bolul mixerului vanilla delice și apa/laptele și se mixează la viteză mică 1 minut pentru omogenizare și alte 3 minute la viteză mare. În alt bol, se bate smântana pentru frișcă și se încorporează în crema de vanilie.
Asamblare: pe un platou pentru tort, așează blatul din aluat fraged peste care întinde uniform Delicii Caise fill și jumătate din cantitatea de cremă de vanilie. Blatul de ecler se întoarce pe verso și se umplu cavitățile cu cremă, apoi se așază peste blatul de aluat fraged.
Se lasă la rece pentru 6-8 ore sau peste noapte.