

Tort festiv cu portocale

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
suc de portocale
zahăr
zahăr pudră
cremă de brânză
unt
sare
suc de portocale
Pregătirea blatului de tort: în bolul mixerului se adaugă ouăle, mixul și apa. Mixează la viteză mică până la omogenizarea ingredientelor, după care continuă mixarea la viteză mare timp de 4-6 minute până când compoziția își dublează volumul. Pentru un blat de tort, se dozează circa ⅔ din capacitatea formei, se uniformizează și se coace în cuptorul ventilat la o temperatură de 180°C, timp de 45-50 minute, în funcție de gramajul produsului.
Pregătirea siropului: pune sucul de portocale și zahărul într-o crăticioară, la foc mic. Fierbe siropul până când zahărul este complet topit, apoi stinge focul și lasă-l la răcit 10 minute.
Pregătirea cremei: în vasul unui mixer cu suport prevăzut cu accesoriul pentru tel, amestecă untul cu zahărul pudră și sarea la viteză mică până la omogenizare, apoi mărește la viteză medie-mare și bate până când amestecul devine aerat. Adăuga crema de brânză și amestecă până la omogenizare. Odată ce s-a încorporat toată crema de brânză, continuă să mixezi încă 1 minut. Adăuga sucul de portocale și amestecă până la omogenizarea compoziției. Se pune crema la frigider până când este gata de utilizare.
Pregătirea glazurii (se prepară când tortul este gata asamblat și stă la rece): într-un vas, pune sucul de portocale, aroma de vanilie și gelatină la hidratat. Adaugă 2 linguri de zahăr și gătește la foc mediu, amestecând continuu până la dizolvarea completă a zahărului. Ia amestecul de pe foc și lasă-l la răcit. Amestecul se va îngroșa ușor.
Asamblarea tortului: blatul se secționează în patru cu un cuțit bine ascuțit, cu lama subțire. Crema se împarte în 4 cantități egale. Așază prima secțiune de blat în formă cu margini detașabile. Însiropează primul strat, întinde o parte din cremă și repetă procesul pentru toate cele 4 straturi, ultimul strat fiind crema. Îmbracă tortul cu ultimul strat de cremă.
Congeleaza tortul pentru 30-60 minute. Scoate tortul din congelator, toarnă glazură și introdu pentru încă 60 minute la congelator.
Scoate tortul din formă și ornează-l cu fructe, după preferință.