Dizolvă drojdia uscată activă în 3 linguri de lapte cald şi las-o puţin la crescut. Pune făina cernută într-un bol, formează în mijloc o gaură în care adaugi drojdia, restul de lapte cald, un praf de sare, un ou şi uleiul.
,
Poți folosi maşina de pâine pentru frământat sau frământă aluatul bine cu mâna. Lasă apoi la loc cald să dospească, minim 25-30 de minute, până când îşi dublează volumul.
,
Între timp, pregăteşte compoziţia: toacă mărunt ciupercile, amestecă cu un ou bătut caşcavalul sau parmezanul ras şi condimentele, formând o pastă omogenă.
,
Împarte aluatul crescut în 4 părţi egale întinde fiecare parte cu ajutorul sucitorului obţinând o foaie de maxim 3-4 mm grosime.
,
Ia forma specială de pateuri, decupează cercuri care se pun în presă, în mijloc pune o linguriţă de compoziţie, marginile pateului se ung cu puţină apă să se lipească şi se strânge presa.
,
Dacă nu ai o presă specială pentru pateuri, taie aluatul cu ajutorul unui pahar cu gură largă, pune o linguriţă de compoziţie pentru umplutură în mijloc, unge cu apă marginile şi lipește-le.
,
Apoi cu o furculiţa, presează marginile din loc în loc.
,
Unge pateurile astfel formate cu un ou bătut şi aşază-le pe o tavă tapetată cu foaie de copt, la câţiva centimetri unele de celelalte.
,
Apoi introdu tava la cuptor la foc potrivit (180°C) până când pateurile se rumenesc frumos.