

Gem de prune cu nucă și scorțișoară

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 8 persoane
Timp de pregătire 30 minute
Timp de coacere minute
prune (cântărite fără sâmburi)
zahăr
miez de nucă
scorțișoară
Așază prunele într-o cratiță încăpătoare. Deasupra lor pune zahărul și lasă totul pe masă până își lasă zeamă. După ce prunele au lăsat zeamă și zahărul s-a dizolvat aproape complet, pune oala la foc mic.
Mărește flacăra de la mic la mediu când vei avea zeamă suficientă să nu se lipească și fierbe gemul de prune până s-a îngroșat și a scăzut. Amestecă cu atenție să nu se prindă și adaugă sarea de lămâie. Adaugă nucile (tocate grosier), scorțișoara și zahărul vanilinat și dă întreaga compoziție în 2-3 clocote, timp în care amestecă continuu. Apoi oprește focul.
Pregătește 8 borcane sterilizate de circa 300 ml capacitate pe o tavă metalică și umple-le cu gemul de prune cu miez de nucă. Închide ermetic capacele și așază borcanele cu gem în cămară, pe raft.
Poftă bună!