

Chifle pufoase cu dovleac

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 8 persoane
Timp de pregătire 150 minute
Timp de coacere 25 minute
pulpă crudă de dovleac
făină
apă
zahăr
ulei de măsline
sare
gălbenuș de ou
lapte
Fierbe pulpa de dovleac, curățată și tăiată în cubulețe potrivite, la bain-marie până când este perfect pătrunsă, circa 30 minute, apoi las-o să se răcească complet.
Pasează cu un blender pulpa și pune piureul obținut într-un vas. Adaugă drojdia uscată instant, apa calduță și uleiul de măsline și amestecă cu o lingură până se omogenizează. Adaugă treptat făina, cernută înainte printr-o sită cu găuri mici și frământă până când aluatul capătă consistență. Adaugă sarea și frământă până când aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâini.
În funcție de dovleacul folosit, este posibil să mai ai nevoie de făină. Inițial, adaugă doar 450 g și dacă aluatul este prea umed, mai adaugă treptat încă 50 g făină.
Pune aluatul în vas și acoperă-l cu o folie de plastic sau o cârpă de bumbac ușor umedă. Lasă-l să dospească 1 oră sau până când își dublează volumul.
Răstoarnă aluatul dospit pe masa pudrată cu făină și rupe din el bucățele de circa 70-100 g.
Modelează rotund fiecare bucată de aluat și cu o ață de bucătărie leagă aluatul în opt secțiuni, pentru a da forma unui dovleac la final.
Pune chiflele în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt și lasă-le să dospească 30 de minute.
Unge-le cu amestecul de gălbenuș și lapte.
Coace chiflele cu dovleac în cuptorul preîncălzit la 180°C, pentru 25 minute.
Poftă bună!
14 pers.
120 min.
25 min.
10 pers.
90 min.
40 min.