

Ciocolată de casă

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
lapte praf
unt 82% grăsime
apă
zahăr
păstaie de vanilie
alune prăjite
nuci prăjite
stafide
un vârf de cuțit de sare
Pune zahărul, zahărul vanilinat, sarea și apa într-o crăticioară, pe foc mediu, și amestecă până când zahărul este complet topit. Se vor forma mici bule în centrul siropului de zahăr care treptat se vor extinde și vor acoperi întreaga suprafață a siropului. Atunci când s-a format o spumă albă la suprafață, mai lasă siropul 5 minute, apoi stinge focul. Adaugă apoi untul topit parțial și semintele păstăii de vanilie. Amestecă până când untul este complet încorporat în siropul de zahăr.
Amestecă laptele praf cu pudra de cacao, apoi adaugă-le treptat în sirop, mixând în continuu. Pentru că cicolata are tendința de a se întări, trebuie să amesteci foarte repede. Adaugă peste această compoziție nucile, alunele și stafidele și amestecă cu o lingură de lemn. Tapetează o formă cu dimensiunile 18×12 cm cu folie de plastic alimentară și adaugă ciocolata.
Niveleaz-o în tavă și decoreaz-o cu alune sau nuci și las-o într-un loc răcoros, dar nu în frigider, pentru 3-4 ore. Cu ajutorul unui cuțit cu lama ușor umezită, taie ciocolata de casă în cubulețe.
Poftă bună!