

Melcișori cu spanac și mozzarella

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 20 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 35 minute
făină
ou
unt
zahăr
un vârf de cuțit de sare
lapte
ou pentru uns
spanac
ceapă roșie
morcov
căței de usturoi
ulei
sare după gust
mozzarella răzuită
Cerne făina într-un bol și formează o adâncitură în mijloc. În alt bol, amestecă drojdia cu zahărul, diluează amestecul cu puțin lapte cald, adăugând și o linguriță de făină. Toarnă acest amestec în adâncitura din făină și acoperă bolul cu un ștergar. Lasă-l timp de 10-12 minute până când se activează drojdia. Amestecă oul cu untul topit și o linguriță de sare.
Adăugă acest amestec în bolul cu făină și drojdia activată. Amestecă toate ingredientele turnând treptat și laptele cald. Frământă bine aluatul, acoperă-l cu un ștergar și lasă-l la crescut pentru 40-45 de minute.
Curăță ceapa, morcovul și usturoiul. Spală spanacul și lasă-l la scurs. Toacă ceapa mărunt și călește-o în ulei, până când începe să se pătrundă. Adaugă și usturoiul tocat rondele. Apoi adaugă morcovul tocat mărunt și amestecă bine întreaga compoziție. Toacă spanacul în fâșii și adaugă-l în tigaia cu ingrediente. Continuă să amesteci încă un minut, apoi stinge focul și lasă umplutura la răcit.
Atunci când aluatul și-a dublat volumul, începe să îl frămânți puțin pe masa presărată cu făină. Apoi întinde-l într-o foaie subțire. Adaugă peste foaia de aluat umplutura de spanac. Presară apoi mozzarella răzuită. Rulează aluatul cu umplutura la interior, apoi taie-l în rondele de 2-3 cm grosime.
Așază melcișorii astfel formați în tava cuptorului, pe hârtie de copt. Unge-i cu ou bătut și pune tava la cuptor pentru 30-35 de minute, la o temperatură de 180°C. Îi poți servi calzi sau reci, simpli, cu salată sau cu diferite sosuri.
Poftă bună!