

Chifle pufoase cu brânză și usturoi

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 8 persoane
Timp de pregătire 120 minute
Timp de coacere 40 minute
cremă de brânză
smântână pentru gătit 36-40 %
praf de sare
lapte condensat
ou
căței de usturoi
unt
pătrunjel uscat
Încălzește putin laptele, apoi amestecă-l cu drojdia și zahărul, până când drojdia s-a topit și lasă amestecul la crescut 10 minute. Pune făina într-un bol, adaugă sarea și omogenizează. Peste făină, pune drojdia activată, laptele calduț rămas, oul la temperatura camerei și frământă.
Lasă aluatul la crescut pentru 10 minute, acoperit cu o folie de plastic sau cu un prosop. Adaugă peste aluat untul la temperatura camerei și frământă 15 minute până se încorporează bine în aluat. Lasă aluatul la dospit 40 minute sau până își dubleză volumul, apoi lasă-l la frigider pentru 2 ore.
Scoate aluatul din frigider și pune-l pe blatul de lucru tapetat cu făină. Împarte-l în 8 bucăți egale și modelează-le în formă de bilă, apoi așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperă-le cu un prosop și lasă-le la dospit încă 30-40 minute.
Bagă chiflele în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 20-25 minute sau până capată o crustă aurie.
În timp ce se coc chiflele, pregătește umplutura amestecând într-un bol crema de brânză, smântâna pentru gătit și sarea, până la omogenizare. Pentru topping, curăță și pisează usturoiul, topește untul și amestecă-le cu laptele condensat, oul, pătrunjelul uscat și omogenizează bine.
După ce chiflele s-au răcit, taie-le în 4, dar nu până jos. Cu un poche sau cu o lingură, adaugă în chifle compoziția pentru umplere, apoi toppingul de usturoi și așază-le din nou în tavă.
Pune-le la copt pentru încă 10-15 minute, până se rumenesc bine.
Poftă bună!
10 pers.
100 min.
50 min.