

Pâinea Crăciunului Vanocka

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
făină albă de grâu 480
zahăr
unt
lapte (cantitatea de lapte poate varia în funcție de capacitatea de hidratare a făinii)
stafide
fulgi de migdale
Într-un bol, adaugă 5 kg făină albă de grâu 480 din cantitatea totală aferentă rețetei, 5 kg lapte călduț (32˚C) și drojdie praspătă. Se malaxează la viteza mică până la omogenizare și se lasă în malaxor timp de 1 oră. Se adaugă restul ingredientelor cu excepția untului și se continuă malaxarea timp de 4 minute la viteza mică și 6-8 minute la viteza mare a malaxorului. Grăsimea se adaugă temperată în ultimele 3-4 minute de malaxare la viteza a II -a.
Odihnă: 15-20 minute. Divizare: la gramajul dorit.
Modelare finală: în mod tradițional, această pâine cehă de Crăciun, Vanocka, este împletită astfel: baza este împletită în 4, apoi stratul mijlociu în 3 și partea superioară din 2 fitile răsucite. Pentru aceasta, se împarte aluatul în 9 părți egale.
Dospire finală: 60-90 minute la 32-35°C, 75% umiditate relativă a aerului, după care pâinea se unge cu un melanj de ou proaspăt.
Coacere: la o temperatură de 230-240°C, timp de 30-40 minute.