

Focaccia

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 4 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 40 minute
făină
apă caldă
ulei de măsline
sare
căței de usturoi pisați
măsline verzi feliate
roșii cherry
ardei gras verde
cimbru
Într-un bol, amestecă făina cu drojdia pentru pizza, toarnă apoi apa caldă și presară zahărul. Mixează bine acest amestec până când obții o maia. Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă maiaua la dospit la temperatura camerei, timp de 15 minute.
Adaugă apoi peste maia făina, apa caldă, amestecă ușor cu o lingură, apoi toarnă uleiul de măsline, presară sarea și cățeii de usturoi măcinați, apoi măslinele verzi feliate. Amestecă cu o lingură tot acest amestec, până la omogenizare compoziției. Acoperă bolul cu folie alimentară și lasă aluatul la dospit timp de 45 de minute, la temperatura camerei.
Pregătește un vas termorezistent, în formă rotunda și tapetează-l cu hârtie de copt unsă cu puțin ulei de măsline. Așază aluatul dospit și toarnă puțin ulei de măsline la suprafața acestuia, apoi modelează-l ușor cu degetele. Adaugă deasupra aluatului roșiile cherry tăiate sferturi și ardeiul gras verde, apoi presară puțin cimbru pentru decor și un praf de sare.
Coace focaccia în cuptor, timp de 30-40 minute, la o temperatură de 210°C.
Poftă bună!
10 pers.
100 min.
40 min.