Prăjitură cu cremă de vanilie

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru 6 persoane

Timp de pregătire 30 minute

Timp de coacere minute

ou
zahăr
lapte
ulei
făină

Într-un bol, amestecă oul cu zahărul și zahărul vanilinat, până se dizolvă zahărul. Toarnă apoi laptele și uleiul, mixând în continuu. Peste această compoziție, adaugă făina, praful de copt și pudra de cacao și amestecă cu ajutorul unui tel, până la omogenizare.
Într-o tigaie încinsă, unsă cu puțin ulei, toarnă câte o jumătate de polonic din amestecul obținut, pentru a forma mini clătite. Prăjește rând pe rând clătitele, întorcându-le pe ambele părți.
În alt bol, amestecă crema pentru prăjituri cu gust de vanilie cu 2 linguri de zahăr și 300 ml lapte. Mixează cu un mixer, până când obții o cremă consistentă. Pune câte o lingură de cremă pe fiecare clătită și împăturește-o în două, apăsând ușor cele două margini. Așază fiecare clătită, una lângă alta, pe o tavă pentru servire.
Pentru decor, pune într-un bol spuma pentru deserturi cu gust de frișcă și mixeaz-o cu laptele rece. Decorează fiecare clătită cu frișcă, cu ajutorul unui pos, apoi presară deasupra fulgi de ciocolată.
Poftă bună!