

Covrigi pretzel

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 8 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 35 minute
făină
sare
zahăr
unt topit
lapte călduț
sare grunjoasă
Într-un bol, amestecă făina, drojdia instant, sarea şi zahărul. Peste amestecul de ingrediente solide toarnă untul topit şi laptele călduț. Frământă până când obţii un aluat nelipicios, modelează-l în formă de bilă și lasă-l la dospit, acoperit cu folie alimentară, la temperatura camerei, timp de 45 de minute.
Scoate bila de aluat pe blatul de lucru și împarte-l în 8 bucăţi egale. Rulează fiecare bucată și întinde-o în fâșii subțiri. Atunci când întinzi aluatul, lasă partea din mijloc mai groasă decât marginile, fără a apăsa prea mult. Modelează fiecare fâșie de aluat în formă de covrig, luând cele două capete și înfășurându-le unul în jurul celuilalt de două ori, apoi lipeşte-le de marginile părții din mijloc. Lasă covrigii modelați la dospit la temperature camerei, așezați pe un grilaj, timp de 20 de minute.
Într-un vas, toarnă apa fierbinte și presară bicarbonatul de sodiu și sarea, apoi amestecă puțin cu o lingură până acestea s-au topit. Scufundă rând pe rând fiecare pretzel în soluţia obţinută, după care aşază-i într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Crestează cu un cuțit partea mai bombată a fiecărui pretzel, apoi presară peste covrigi puțină sare grunjoasă, pentru decor.
Coace covrigii pretzel în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 200°C, pentru aproximativ 30-35 minute, până capătă o culoare aurie. Scoate covrigii din cuptor și lasă-i la răcit pe un grilaj metalic.
Poftă bună!