

Stea cu umplutură de ciocolată

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru 8 persoane
Timp de pregătire 90 minute
Timp de coacere 30 minute
făină
lapte cald
zahăr
ulei
gălbenuș de ou
cremă de ciocolată
fulgi de ciocolată
ou
Pune într-un castron făina, drojdia pentru cozonac, toarnă apoi laptele cald, presară zahărul, toarnă uleiul şi apoi gălbenușul de ou. Amestecă-le până la omogenizare, apoi frământă până când obții un aluat nelipicios. Modelează aluatul în formă de bilă și lasă-l la dospit, acoperit cu folie alimentară, la temperatura camerei, timp de 45 minute.
Unge un blat de lemn cu puțin ulei, apoi aşază bila de aluat şi împarte-l în 4 bucăți egale. Întinde cu sucitorul fiecare bucată de aluat, până obții un cerc cu diametrul de 23-25 cm. Aşază prima foaie de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și întinde peste ea 2 linguri de cremă de ciocolată, apoi presară câțiva fulgi de ciocolată. Peste prima foaie aşază o altă foaie de aluat şi repetă paşii de mai sus. Ultima foaie de aluat nu se unge cu cremă de ciocolată. Peste cercurile de aluat suprapuse, pune un pahar cu diametrul de 5 cm, cu gura în jos. Taie foile de aluat în 16 triunghiuri egale, de la marginea paharului din centru până la marginea cercurilor de aluat. Rând pe rând, unește câte două fâșii de aluat, răsucindu-le de câte două ori spre exterior și apoi unind capetele. După ce ai răsucit toate fâșiile de aluat, poţi lua paharul din centru şi unge apoi suprafața aluatului cu gălbenuşul de ou.
Lasă la dospit steaua modelată, pe o tavă de copt, aprox. 20 de minute, apoi coace-o în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 25-30 de minute.
Poftă bună!