Budincă cu griș

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

lapte
griș
ouă
unt

Într-o oală, se pune laptele la fiert împreună cu aroma de vanilie. Grișul se adaugă în momentul în care laptele începe să fiarbă, amestecand continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Se amestecă compoziția până când grișul va fi fiert. Când acesta este gata, se pune oala la o parte de pe foc și se lasă grișul să se răcească. Între timp, se spumează untul cu zahărul pudră cu aromă de vanilie. Se adaugă apoi gălbenușurile, pe rând, în timp ce se amesteca foarte bine după fiecare gălbenuș.
Separat, se bat albușurile spumă tare și se adaugă peste compoziția de unt și gălbenușuri. Se toarnă compoziția obținută peste grișul fiert și se omogenizează.
Se pregătește un vas termorezistent, uns cu unt și presărat cu griș în care se toarnă compoziția de griș pregătită.
Coacerea are loc în cuptorul preîncălzit la 170-180˚C, pentru aproximativ 25-30 de minute. Budinca cu griș va fi gata, atunci când s-a rumenit deasupra.