

Budincă cu griș

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
lapte
griș
ouă
unt
Într-o oală, se pune laptele la fiert împreună cu aroma de vanilie. Grișul se adaugă în momentul în care laptele începe să fiarbă, amestecand continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Se amestecă compoziția până când grișul va fi fiert. Când acesta este gata, se pune oala la o parte de pe foc și se lasă grișul să se răcească. Între timp, se spumează untul cu zahărul pudră cu aromă de vanilie. Se adaugă apoi gălbenușurile, pe rând, în timp ce se amesteca foarte bine după fiecare gălbenuș.
Separat, se bat albușurile spumă tare și se adaugă peste compoziția de unt și gălbenușuri. Se toarnă compoziția obținută peste grișul fiert și se omogenizează.
Se pregătește un vas termorezistent, uns cu unt și presărat cu griș în care se toarnă compoziția de griș pregătită.
Coacerea are loc în cuptorul preîncălzit la 170-180˚C, pentru aproximativ 25-30 de minute. Budinca cu griș va fi gata, atunci când s-a rumenit deasupra.