Tortilla

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

Pentru persoane

Timp de pregătire minute

Timp de coacere minute

făină albă de grâu 000
sare
ulei sau unt topit
apă caldă

Într-un bol mare, adaugă făina, praful de copt și sarea. Amestecă bine cu o lingură sau tel.
Adaugă uleiul sau untul topit și amestecă cu o furculiță până când compoziția devine nisipoasă.
Adaugă treptat apa caldă, amestecând continuu. Când începe să se lege, frământă 2-3 minute până obții un aluat neted, ușor moale, dar nelipicios.
Acoperă aluatul cu un prosop și lasă-l să se odihnească 20-30 minute (ajută glutenul să se relaxeze și face întinderea mult mai ușoară).
Împarte aluatul în 8 bile egale (aprox. 70 g fiecare). Întinde fiecare bilă într-un cerc subțire de 20-22 cm, pe un blat ușor înfăinat.
Încinge o tigaie antiaderentă la foc mediu. Coace fiecare tortilla câte 30-45 secunde pe fiecare parte, până apar pete aurii și mici bule. Nu le usca prea tare!
După coacere, înfășoară tortilla într-un prosop curat sau un șervet, ca să rămână calde și elastice.

20 pers.

105 min.

30 min.