[wpseo_breadcrumb]
Frequently Asked Questions
About Yeast
What Is Yeast?
Yeast is a single-celled microorganism found in nature in different varieties. There are yeasts almost everywhere: in wheat, chickpeas and similar legumes, in grapes and even in apple peel.
Where Can You Find Yeast?
What Is Baker's Yeast?
Its scientific name is Saccharomyces cerevisiae. It is a group of microorganisms that enrich the taste of bakery and pastry products, help them rise, become fluffier and easier to digest.
What Are the Yeast Types?
- Fresh Yeast
- Instant Dry Yeast
- Active Yeast
Fresh Yeast
Fresh yeast, also known as compressed yeast, is a type of yeast with a high water content. Thanks to its water content, the yeasts are alive, which is why yeast must be stored in the refrigerator, at low temperature. Fresh yeast in cube form is fragile and can be easily crumbled, thus making it easy to be added in dough.
It has a shelf life of approximately 40 days and it doesn’t need special conditions of use.
Instant Dry Yeast
Instant yeast is a type of yeast in fine granules and is obtained by drying the yeast using a special technique. It is easy to use and to dose and it doesn’t require dissolving – it can be directly mixed with the flour.
Due to its low water content, it can be stored at room temperature in its packed form. It has an extended shelf life.
Active Dry Yeast
Active dry yeast is a yeast with large granules and a very low water content. It is easy to use and to dose and the yeast granules must be dissolved in water or milk before use. It can also be used in bread machines.
Due to its low water content, it can be stored at room temperature in its packed form. It has an extended shelf life.
How Much Yeast Should I Use to Make Bread?
The quantity varies depending on the recipe, but, on average, the dosage is 5-6% of the amount of flour for fresh yeast or 1.5-3% of the amount of flour for dry yeast.
How Do I Use the Fresh Yeast?
How Do I Use Instant Yeast?
It can be used directly by adding it into the flour, without needing to be dissolved in water or milk.
1 sachet of Instant Dry Yeast 10g is recommended for 750g of flour (for doughs with no sugar).
1 sachet of Dry Yeast for Pizza 7g for 350g of flour, for elastic doughs for pizza, focaccia, ciabatta.
1 sachet of Sweet Dough Yeast 15g for 1 kg of flour, for all doughs with a high sugar content (>5%).
How Do I Use Active Dry Yeast?
Can I Use Fresh Yeast Instead of Dry Yeast?
What Does Baker’s Yeast Do?
Is Yeast Only Used for Making Bread and Buns?
Is Active Dry Yeast the Same as Instant Yeast?
Are Pakmaya Yeasts Gluten-Free?
Does Pakmaya Yeast Contain Gmos?
Why Isn’t My Dough Rising With Yeast?
What Is Yeast Like on the Inside?
Yeast dough is a healthy food source containing many ingredients. It contains proteins, carbohydrates, lipids (fats), various minerals and vitamins. If you want to know more about yeast and examine its contents in detail, check out our The Story of Yeast page.
What Is The Shelf Life Of Yeast?
The recommended consumption dates of the yeasts vary depending on the storage conditions and product type. The recommended consumption date stated on the product packages can be taken as reference.
How do I store Fresh Yeast Dough?
How Do I Store Instant Dry Yeast?
How Do I Store Active Dry Yeast?
What is the share of the yeast in the total cost of bread produced in bakeries?
When raw materials, energy, operating, and other costs are calculated, the yeast used constitutes approximately 1.5-2.5% of the total cost. This is an approximate cost average for both summer and winter seasons.
Despre drojdie
Ce este drojdia?
Drojdia este un microorganism unicelular care se găsește în natură într-o varietate de soiuri. Există drojdii aproape peste tot: în grâu, în năut și leguminoase similare, în struguri și chiar în coaja de măr.
Unde se găsește drojdia?
Ce este drojdia pentru panificație?
Care sunt tipurile de drojdie?
- Drojdia proaspătă
- Drojdia uscată instant
- Drojdia uscată activă
Drojdia proaspătă
Drojdia proaspătă, cunoscută și sub numele de drojdie comprimată, este un tip de drojdie cu un conținut ridicat de apă. Datorită conținutului de apă, drojdiile sunt vii, motiv pentru care drojdia trebuie depozitată la frigider, la temperatură scazută. Drojdia proaspătă în formă de cub este fragilă și se sfărâmă ușor, putând fi adăugată cu ușurință în aluat.
Are un termen de valabilitate de aproximativ 40 de zile și nu necesită condiții speciale de utilizare.
Drojdia uscată instant
Drojdia instant este un tip de drojdie sub formă de granule fine și se obține prin uscarea drojdiei cu ajutorul unei tehnologii speciale. Este ușor de folosit și dozat și nu necesită dizolvare, se amestecă direct cu făina.
Datorită conținutului redus de apă, aceasta se poate depozita la temperatura camerei în forma sa ambalată. Are un termen extins de valabilitate.
Drojdia uscată activă
Drojdia uscată activă este o drojdie cu granule mari, cu un conținut foarte scăzut de apă. Este ușor de folosit și dozat, iar granulele de drojdie necesită dizolvare în apă sau lapte înainte de utilizare. Se poate folosi și la mașina de făcut pâine.
Datorită conținutului său scăzut de umiditate, poate fi depozitată la temperatura camerei în forma sa ambalată. Are un termen extins de valabilitate.
Care este cantitatea necesară de drojdie pe care ar trebui să o folosesc pentru a face pâine?
Cantitatea variază în funcție de rețetă, dar, în medie, dozajul este de 5-6% din cantitatea de făină pentru drojdia proaspătă sau 1,5-3% din cantitatea de făină pentru drojdia uscată.
Cum folosesc drojdia proaspătă?
Drojdia proaspătă se poate folosi ca atare sau dizolvând-o în lapte sau apă călduță cu 1 linguriță de zahăr, pentru a o activa.
Cum folosesc drojdia instant?
Poate fi folosită direct, adăugând-o în făină, fără a fi nevoie să fie dizolvată în apă sau lapte.
1 plic de Drojdie uscată instant 10g este recomandat pentru 750g de făină (pentru aluaturi fără zahăr).
1 plic de Drojdie pentru pizza 7g la 350g făină, pentru aluaturi elastice pentru pizza, focaccia, ciabatta.
1 plic de Drojdie pentru cozonac 15g pentru 1 kg de făină, pentru toate aluaturile cu conținut ridicat de zahăr (>5%).
Cum folosesc drojdia uscată activă?
Aceasta necesită dizolvare în apă călduță sau lapte înainte de utilizare. În funcție de rețetă, se utilizează 1-2 linguri de drojdie uscată activă Pakmaya la 1 kg de făină.
Pot folosi drojdie proaspătă în loc de drojdie uscată?
Da, poți. Poți folosi aproximativ de trei ori mai multă drojdie proaspătă decât cantitatea de drojdie uscată specificată în rețetă.
Ce face drojdia pentru panificație?
Principala funcție a celulei de drojdie este de a face pâinea și produsele de patiserie mai pufoase, aerate și aromate.
Drojdia se folosește doar pentru a face pâine și chifle?
Deși drojdia este de obicei asociată cu produse precum chiflele și pâinea, aceasta poate fi folosită și pentru a prepara aluatul din multe rețete.
Este Drojdia uscată activă aceeași cu Drojdia instant?
Nu, nu este. În timp ce Drojdia uscată activă este un tip de drojdie cu granule mari, prin comparație, Drojdia uscată instant are granule mai mici.
Drojdiile Pakmaya sunt fără gluten?
Da! Toate drojdiile produse de Pakmaya sunt fără gluten. Poți prepara rețete fără gluten, asigurându-te că și celelalte ingrediente folosite în rețetă sunt fără gluten.
Drojdia Pakmaya conține OMG-uri?
Nu, nu conține.
De ce nu crește aluatul meu cu drojdie?
Pot exista diverse motive pentru care aluatul nu crește atunci când îl prepari. Deși nu este sigur, pot fi încercate unele metode pentru ca aluatul să crească: creșterea temperaturii (fără a coace aluatul), adăugarea din nou a drojdiei în aluat, frământarea aluatului etc.
Cum este drojdia în interior?
Aluatul de drojdie este o sursă de hrană sănătoasă care conÈ›ine multe ingrediente. Acesta conÈ›ine proteine, carbohidraÈ›i, lipide (grăsimi), diverse minerale È™i vitamine. Dacă vrei să afli mai multe informaÈ›ii È™i să-i examinezi conÈ›inutul în detaliu, consultă pagina noastră Povestea drojdiei.Â
Care este termenul de valabilitate al drojdiei?
Datele recomandate de consum pentru drojdii variază în funcție de condițiile de depozitare și tipul de produs. Data recomandată pentru consum indicată pe ambalajele produselor poate fi considerată ca referință.
Cum trebuie să păstrez aluatul cu drojdie proaspătă?
Aluatul cu drojdie proaspătă trebuie păstrat în frigider la o temperatură între 0 și +4°C. Dacă nu folosești întreaga cantitate din pachet pentru o rețetă, poți să închizi pachetul pentru a-l proteja de aer și să-l păstrezi în frigider, conform datei recomandate de consum de pe ambalaj.
Cum trebuie să păstrez drojdia uscată instant?
Produsul nostru Drojdie uscată instant trebuie păstrat la temperatura camerei (sub 25°C), conform datei recomandate pentru consum indicată pe ambalaj. Pentru ambalajul deschis, se recomandă să închizi partea deschisă pentru a-l proteja de aer și să-l păstrezi în frigider, consumându-l în termen de 48 de ore.
Cum trebuie să păstrez drojdia uscată activă?
Produsul nostru Drojdie uscată activă trebuie păstrat la temperatura camerei (sub 25°C), conform datei recomandate pentru consum indicate pe ambalaj. Pentru ambalajul deschis, se recomandă să închizi partea deschisă pentru a-l proteja de aer și să-l păstrezi în frigider, consumându-l în termen de 48 de ore.
Care este ponderea drojdiei în costul total al pâinii produse în brutării?
Atunci când se calculează materiile prime, energia, costurile de operare și alte costuri, drojdia utilizată reprezintă aproximativ 1,5-2,5% din costul total. Aceasta este o medie aproximativă a costurilor atât pentru sezonul de vară, cât și pentru cel de iarnă.
About Pakmaya
Who is the owner of Pakmaya?
Pakmaya is part of the Pak Group, a global brand.
Where are the Pakmaya yeast factories located?
Pakmaya has 4 yeast factories, one in Romania and three in Turkey. The factories are located in Pașcani, Romania, and İzmit, Düzce and İzmir in Turkey.
Can Pakmaya products be purchased online?
Despre Pakmaya
Cine este proprietarul Pakmaya?
Pakmaya face parte din Grupul Pak, un brand global.
Unde se află fabricile de drojdie Pakmaya?
Pakmaya are 4 fabrici de drojdie, una în România și trei în Turcia. Fabricile sunt situate în Pașcani, România și İzmit, Düzce și İzmir în Turcia.
Produsele Pakmaya pot fi achiziționate online?
Didn't find the answers you were looking for?
You can check our Frequently Asked Questions section for all your questions about our products and company, or reach out to us via the Contact Form if you don’t find the answers you need.
Learn about our company!
Located in Pașcani, Iași, ROMPAK SRL is the newest factory in Pak Group and the only fresh yeast factory in Romania. It was built to produce under Pakmaya license, covering the needs of customers in Romania and other European markets.
