

Alviță

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
foi de napolitană gata preparate
albușuri
miez de nucă
zeamă de lămâie
miere
Pentru umplutură, miezul de nucă se rumenește ușor într-o tavă, timp de câteva minute, apoi se freacă în mâini sau se cerne printr-o sită pentru a elimina toate cojile fine. Miezul de nuca se sparge apoi cu mâna sau se toacă mărunt cu un cuțit.
Într-o oală încăpătoare se bat albușurile spumă. Separat se pune mierea la foc mic, până ajunge să clocotească. Se adaugă zahărul pudră și zeamă de lămâie, apoi vasul se așază pe marginea plitei și se bate amestecul cu țelul până când acesta se întărește.
Toarnă apoi compoziția fierbinte peste spuma de albușuri, amestecând în continuu timp de 15 minute la foc potrivit, astfel încât să nu se prindă.
Mută compoziția de pe foc, adaugă zahărul vanilinat și nucile, amestecând ușor.
Acoperă o tavă cu hârtie pergament pentru copt. Acoperă fundul tăvii cu foi de napolitană și presează-le bine cât să se lipească de fundul vasului, adaugă umplutura de alviță, peste care așezi o nouă foaie de napolitană. Acoperă vasul cu o altă tavă mai grea, astfel încât să se preseze bine.
Lasă alvița la rece timp de 2-3 zile ca să se întărească. Înainte de servire, taie alvița în cuburi sau în fâșii mai lungi, în funcție de preferință. Poftă bună !