Alviță

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

foi de napolitană gata preparate
albușuri
miez de nucă
zeamă de lămâie
miere

Pentru umplutură, miezul de nucă se rumenește ușor într-o tavă, timp de câteva minute, apoi se freacă în mâini sau se cerne printr-o sită pentru a elimina toate cojile fine. Miezul de nuca se sparge apoi cu mâna sau se toacă mărunt cu un cuțit.
Într-o oală încăpătoare se bat albușurile spumă. Separat se pune mierea la foc mic, până ajunge să clocotească. Se adaugă zahărul pudră și zeamă de lămâie, apoi vasul se așază pe marginea plitei și se bate amestecul cu țelul până când acesta se întărește.
Toarnă apoi compoziția fierbinte peste spuma de albușuri, amestecând în continuu timp de 15 minute la foc potrivit, astfel încât să nu se prindă.
Mută compoziția de pe foc, adaugă zahărul vanilinat și nucile, amestecând ușor.
Acoperă o tavă cu hârtie pergament pentru copt. Acoperă fundul tăvii cu foi de napolitană și presează-le bine cât să se lipească de fundul vasului, adaugă umplutura de alviță, peste care așezi o nouă foaie de napolitană. Acoperă vasul cu o altă tavă mai grea, astfel încât să se preseze bine.
Lasă alvița la rece timp de 2-3 zile ca să se întărească. Înainte de servire, taie alvița în cuburi sau în fâșii mai lungi, în funcție de preferință. Poftă bună !