At Home
Bakery
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Confectionery & HoReCa
Farm
Fermă
Milling
Moară
Pentru Acasă
Pâine
Baghete
Colaci
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Chifle
Cornuri
Covrigi și sărățele
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Lipii
Pizza
Cozonaci
Flat bread
Romanian Sweet bread
Pască
Mucenici
Tarte
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Plăcinte și melci
Checuri
Prăjituri
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Torturi
Biscuiți și fursecuri
Croissante
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclere
Gogoși
Vafe
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Budincă
Conserve de fructe și legume
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Drojdie
Premixuri pentru panificație
Alte ingrediente panificație
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Amelioratori făină
Toate categoriile
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Premixuri panificație
Alte ingrediente
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Amelioratori pentru panificație
Bread Improvers
DESSERTS
DESERTURI
Soluții complete pentru desert
Mixuri și premixuri pentru cozonac
Ingrediente pentru prăjituri
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Conservanți alimentari
Food Preservatives
Cozonaci, Dulce
Pentru 10 persoane
Timp de pregătire 160 minute
Timp de coacere 30 minute
făină
drojdie pentru cozonac Pakmaya 15g
zahăr
lapte
unt
ouă
gălbenuș de ou
extract de vanilie
sare
coaja rasă de la o lămâie
stafide
ou bătut
zahăr pudră
Într-un recipient, pune stafidele la hidratat în lapte, rom, sucul de la o lămâie/portocală.
Într-un bol mic, amestecă drojdia cu 50 ml lapte călduț și o linguriță de zahăr.
Lasă să stea 10-15 minute, până devine spumoasă.
Într-un bol mare, cerne făina și adaugă zahărul și sarea.
Adaugă ouăle, gălbenușul, vanilia și coaja rasă de lămâie.
Încorporează drojdia activată și restul de lapte.
Frământă timp de 10-15 minute, apoi adaugă untul topit, frământând în continuare până când aluatul devine elastic și omogen.
Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul la dospit 1,5-2 ore, până își dublează volumul.
Stafidele, caisele și alte fructe uscate, hidratate, bine scurse de lichidul de hidratare, încorporează-le în aluat.
Frământă ușor pentru a distribui fructele uniform.
Transferă aluatul într-o formă de bundt sau de cozonac unsă cu unt.
Acoperă-l și mai lasă-l la dospit 30-45 minute.
Unge suprafața cu ou bătut și coace în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 30-35 minute, până devine frumos rumenit.
Lasă Babka să se răcească, apoi presară zahăr pudră pentru un aspect tradițional.
Poftă bună!
Dulce, Pască și mucenici
Brioșe și checuri, Dulce
Dulce, Prăjituri
Dulce, Vafe și gogoși
Clătite, vafe, gogoși, Dulce
Chifle, cornuri și covrigi, Dulce, Rețete post
Dulce, Prăjituri, Rețete post