Presară zahărul în lapte și sfărâmă drojdia, apoi mixează compoziția.
,
Cerne făina într-un bol, adaugă sarea și praful de copt, toarnă laptele cu drojdie și untul topit, apoi oul.
,
Începe să frămânți aluatul până devine moale și elastic. Dacă este necesar, mai adaugă 1-2 linguri de lapte. Acoperă aluatul și lasă-l la dospit la temperatura camerei circa 40 minute, până își dublează volumul.
,
Răstoarnă aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și bate-l ușor pentru a scoate aerul, apoi porționează-l în 12 bucăți égale. Modelează fiecare bucată în formă rotundă.
,
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, presară făină de porumb sau griș de grâu și așază chiflele distanțate una față de cealaltă. Acoperă chiflele cu folie alimentară și lasă-le la dospit circa 30 minute.
,
Încălzește o tigaie de fontă sau o tigaie antiaderentă.
,
Presară puțină făină de porumb la suprafața brioselor, apoi așază-le cu grijă în tigaia încinsă, distanțate una față de cealaltă.
,
Coace brioșele câte 6 minute pe fiecare parte, apasandu-le ușor cu o paletă, până când capătă o culoare auriu-cafenie, cu marginile puțin albe.
,
Scoate brioșele pe un grătar și lasă-le să se răcească.
,
Le poți păstra într-o pungă de plastic până la 1 săptămâna. Poți păstra brioșele rămase în congelator și le poți reîmprospăta prin prajire înainte de a le servi.
,
Înainte de servire la micul dejun, taie brioșele în două pe lățime și prăjește-le ușor în toaster sau pe grătar/plită. Le poți servi cu unt și gem sau poți face sandwich-uri cu carne, bacon, ouă prăjite, fierte sau omletă.