

Chec cu afine și glazură de lămâie

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
făină
zahăr
ou proaspăt
apă
ulei
afine proaspete
zahăr pudră
zeamă de lămâie
albușuri
afine sau alte fructe proaspete
În vasul mixerului de patiserie se adaugă toate ingredientele și se mixează timp de 1 minut la viteză mică și timp de 7 minute la viteză mare.
Se adaugă afinele și se amestecă până la obținerea unei compoziții cu o consistență cremoasă.
Compozită obținută se toarnă în tavi (cca ¾ din capacitatea tăvii), și se coace la o temperatură de 160-180°C, timp de 45-50 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului și gradul de încărcare al acestuia.
Pentru glazură: într-un un vas mediu, bine spălat și degresat, se bat albușurile. Se adaugă zeama de lămâie și zahărul pudră treptat (acesta trebuie să fie cât mai fin posibil; se cerne printr-o sită, dacă este necesar). Apoi, se amestecă cu mixerul timp de un minut, la treaptă mică. Se urcă treptat viteza mixerului până la viteza cea mai mare, care se menține timp de 5 minute. La finalul celor 5 minute, se va obține o pastă sidefată, albă, groasă și, în primul rând, omogenă.
Asamblare: se distribuire uniform glazura pe intreagă suprafață a checului și se ornează cu afine sau alte fructe proaspete, de sezon.