

Chec glazurat, cu cremă de vanilie

Ingrediente

At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
At Home
Bakery
Confectionery & HoReCa
Pentru Acasă
Brutărie
Cofetărie & HoReCa
Moară
Fermă
Milling
Farm
Bread
Baguettes
Braided bread rings
Buns
Crescent rolls
Bagels and savory
Flat bread
Pizza
Romanian Sweet bread
Easter cake
Traditional Romanian rolls
Tarts
Pies and rolls
Sponge cakes
Cakes
Birthday cakes
Biscuits and cookies
Croissants
Eclairs
Donuts
Waffles
Macarons
Pudding
Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE
Yeast
Bread Premixes
Other Bakery Ingredients
Flour Improvers
All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES
Yeast
Premixes for Bakery
Other Ingredients
Bread Improvers
All Categories
DESSERTS
DESERTURI
Complete Solutions for Desserts
Mixes and Premixes for Sweet Bread
Cake Ingredients
Food Preservatives
All Categories
Pentru persoane
Timp de pregătire minute
Timp de coacere minute
lapte
ciocolată
smântână pentru frișcă
In mixerul de patiserie se adaugă ouăle, apa și Cake Mix-ul care se mixeaza la viteză medie timp de 6 minute, după care se adaugă uleiul și se mai mixează la viteză mică circa 2 minute. Compoziția obținută se împarte în două boluri, în cantități egale. Într-unul din ele, se adaugă cacao și se omogenizează. Fiecare compoziție obținută se toarnă în tăvi separat (cca ½ din capacitatea tăvii). Coacerea se efectuează la temperaturi joase (180-190°C), timp de 35-55 minute, în funcție de gramaj, tipul cuptorului, gradul său de încărcare.
Prepararea cremei: Laptele se adaugă treptat, mixând la o viteză inferioară până la omogenizarea cremei, apoi se trece la viteză mare a mixerului timp de 3 minute.
Prepararea glazurii: Într-un vas se încălzește smântâna pentru frișcă, fără a fi adusă la fierbere. Când aceasta se înfierbântă , se adaugă în ea ciocolata tocată mărunt. Se amestecă lejer cu ajutorul unui tel până la topirea totală a ciocolatei. Se lasă la răcorit până ajunge la temperatura camerei.
Checul se poate asambla și lăsa direct în tavă sau se poate scoate ulterior pe un platou și glazura cu ciocolată. Cele 2 checuri se taie în felii de circa 2 cm grosime. Se unesc feliile de chec cu crema de vanilie, alternând o felie de chec de vanilie cu una de cacao și se așază în tavă.
Se pune checul la frigider pentru 2-3 ore astfel încât să se răcească și să permită scoaterea din tavă. Apoi se scoate din frigider pe un platou, se decorează cu glazura de ciocolată și se mai lasă 30 minute – 1 oră la frigider înainte de servire. Dacă checul se lasă în tavă, se pregătește glazura de ciocolată și se toarnă peste chec, apoi se lasă la frigider.