Pune biscuiții în vasul robotului de bucătărie și râșnește până obții un pesmet foarte fin. Adaugă zahărul vanilinat și untul topit, apoi mixează până obții o compoziție sfărâmicioasă.
,
Pune compoziția într-o tavă (20 cm diametru) cu inel detașabil și tasează foarte bine până obții un strat compact de biscuiți.
,
Dacă este necesar, pune iaurtul la scurs într-o strecurătoare foarte fină.
,
Pune gelatina la hidratat în apă rece.
,
Mixează apoi smântâna pentru frișcă până devine pufoasă, nu este necesar să fie și fermă.
,
Într-un bol încăpător amestecă iaurtul cu crema de brânză și zahărul. Amestecă bine, până se topește zahărul. Adaugă frișca bătută și semințele de la păstaia de vanilie și amestecă ușor.
,
Încălzește gelatina hidratată și încorporeaz-o, în fir subțire, mixând continuu.
,
Pune crema obținută peste blatul de biscuiți. Acoperă cu un strat de cireșe și dă la rece până pregătești jeleul.
,
Pune gelatina la hidratat în apă rece. Peste cireșele rămase pune zahărul și lasă la foc mic pentru a fierbe câteva minute. Dă deoparte, lasă să se răcorească putin și adaugă gelatina. Omogenizează și lasă la răcit.
,
După ce s-a răcit toarnă peste prajitură și dă la rece până când jeleul se încheagă bine și prăjitura poate fi porționată.