Măruntește biscuiții cât mai fin, apoi amestecă-i cu untul topit. Presează compoziția obținută într-o tavă de tort cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt.
Dă tava de tort la frigider sau congelator pentru 25 de minute.
,
Bate crema de brânză cu cele 3 linguri de zahăr pudră și esența de vanilie. După 3 minute de mixare, adaugă și smântâna pentru frișcă.
,
Spală toți strugurii, taie-i în jumătăți și scoate-le sâmburii. Așază jumatățile de struguri direct peste blatul de biscuiți, cât să îl acopere.
,
Pune 200 g din boabele de struguri într-o cratiță, cu 2 linguri zahăr și 200 ml apă, la foc mic. Zdrobește strugurii în cratiță și lasă-i apoi să dea în clocot pentru 30 de secunde.
Strecoară siropul obținut și adaugă gelatina.
,
Toarnă jumătate din siropul obținut în cremă, amestecă bine și toarnă crema peste blatul acoperit cu struguri. Deasupra cremei răspandește jumătațile de struguri rămase și toarnă restul de sirop peste.
,
Dă cheesecakeul la rece pentru minim 3 ore înainte de servire.