Chifle Bialy

Ingrediente


At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories

At Home

Bakery

Confectionery & HoReCa

Pentru Acasă

Brutărie

Cofetărie & HoReCa

Moară

Fermă

Milling

Farm

Bread

Baguettes

Braided bread rings

Buns

Crescent rolls

Bagels and savory

Flat bread

Pizza

Romanian Sweet bread

Easter cake

Traditional Romanian rolls

Tarts

Pies and rolls

Sponge cakes

Cakes

Birthday cakes

Biscuits and cookies

Croissants

Eclairs

Donuts

Waffles

Macarons

Pudding

Canned fruit and vegetables
BREAD
PÂINE

Yeast

Bread Premixes

Other Bakery Ingredients

Flour Improvers

All Categories
SPECIALITĂȚI SĂRATE
SAVORIES

Yeast

Premixes for Bakery

Other Ingredients

Bread Improvers

All Categories
DESSERTS
DESERTURI

Complete Solutions for Desserts

Mixes and Premixes for Sweet Bread

Cake Ingredients

Food Preservatives

All Categories
			
Pentru 10 persoane

Timp de pregătire 270 minute

Timp de coacere 15 minute

apă rece
făină pentru panificație
sare
ceapă galbenă
ulei
mac

Pregătirea aluatului: sfărâma drojdia în apă și amestecă puțin. Cerne făina într-un bol și amestec-o cu sarea, apoi toarnă apa cu drojdie și începe să frămânți cu mâinile. Când aluatul capătă o formă rotundă, transferă-l pe blatul de lucru și continuă frământarea până obții un aluat lucios, elastic și tare, care se lovește de câteva ori de blatul de lucru.
Modelează aluatul în formă de bilă și așază-l într-un bol uns cu un strat subțire de ulei sau presărat cu un strat subțire de făină. Acoperă bolul și lasă aluatul la dospit timp de aprox. 2 ore, până își dublează volumul.
Presară un strat subțire de făină pe blatul de lucru și răstoarnă aluatul. Porționează aluatul în 10 părți egale, modelează-le rând pe rând în formă rotundă și apoi așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acoperă bilele de aluat și lasă-le la dospit încă 2 ore.
Pregătirea umpluturii cu ceapă: taie ceapa galbenă foarte mărunt, apoi călește-o în ulei, până devine aurie. Adaugă o linguriță de mac în compoziție.
După ce chiflele au dospit suficient, modelează-le în discuri cu diametrul de 13-15 cm, astfel încât în mijloc să se formeze o adâncitură, unde aluatul va fi mai subțire. Pune puțină umplutură în fiecare chiflă, apoi pulverizează-le cu puțină apă și presară mac deasupra fiecărei chifle.
Pune chiflele la copt într-o tavă, în cuptorul preîncălzit la 230°C și coace-le timp de 10-15 minute, până devin aurii.
Scoate chiflele pe blatul de lucru și lasă-le să se răcească.
Poftă bună!