Într-un bol, cerne făina și amestec-o cu sarea, zahărul, praful de copt și cardamonul.
Se face o adâncitură în mijloc, se toarnă laptele, se sparge oul deasupra, apoi se sfărâmă și se presară drojdia.
,
Frământă compoziția până la omogenizare, modeleaz-o în formă de bilă și apoi adaugă treptat untul, continuând să frămânți până când obții un aluat moale și elastic.
,
Atunci când suprafața aluatului devine netedă și lucioasă și acesta nu se mai lipește de marginea bolului sau de mâini, acoperă-l și lasă-l la dospit timp de 10-15 minute.
,
Împarte aluatul în bucăți de 70-80g, modelează fiecare bucată de aluat în formă rotundă și pune-le într-o tavă cu hârtie de copt.
,
Apasă ușor bilele de aluat cu palmele, cât să se aplatizeze fiecare, apoi acoperă-le cu folie alimentară sau un prosop de bucătărie și lasă-le la dospit timp de circa 1 oră și jumătate, până își dublează volumul.
,
Unge apoi chiflele dospite cu oul bătut și coace-le în cuptorul încins la o temperatură de 220°C, timp de 15 minute, până când devin brun-aurii.
,
Scoate chiflele din cuptor și lasă-le la răcit pe un grătar sau pe blatul de bucătărie.
,
Pregătește umplutura: macină fin migdalele și zahărul, apoi amestecă-le cu cardamonul și esența de vanilie. Adaugă apoi puțină apă, până obții o pastă densă.
,
Taie părțile superioare ale chiflelor și scobește-le cu grijă.
,
Adaugă miezul în umplutura pregătită, amestecând până la omogenizare, apoi adaugă încet laptele, până când obții o pastă de consistența smântânii.